Мрія стала реальністю

26.09.2018 08:46

21 вересня 2018 року учні Кам'янського НВК на чолі із учителем української мови та літератури Короткою Г.А. відвідали славетне місто Полтаву, - місто подій, пам'ятників та пам'яті. 

Екскурсія розпочалася від Краєзнавчого музею, де на групу чекала привітна пані Лариса, далі був музей-садиба Івана Котляревського, побували на Івановій горі біля Білої альтанки, на Соборному майдані, в Корпусному парку - центрі Полтави.

Подорожувати, звичайно, приємно і цікаво, але і пообідати не забули. І як же без полтавських галушок? Смачні страви на нас чекали у їдальні, що на Каштановій алеї.

Продовжили подорож і опинилися у музейному містечку з комплексом пам'яток, зокрема, відвідали музей "Історії Полтавської битви", Ротонду вшанування пам'яті полеглих у Полтавській битві. Далі був Полтавський музей дальньої та стратегічної авіації.

Учні побачили більшість пам'яток, дізналися про життя полтавців, їх славетну історію.

Здається, час прощатися з цим прекрасним містом, але на нашу групу чекав ще один приємний сюрприз, а саме: підвечірок смачними налисниками, гаряча кава та приємна розмова, - і все це від уважної та чуйної Наталії Миколаївни - Голови фонду ГО "ПОО "Дерево життя Полтавщини"", за що ми їй дуже вдячні.

І ось сонце перекотилося на захід і нам вже час повертатися додому. Але так не хочеться залишати це красиве місто Полтаву. Учні запитують мене: " А ми ще приїдемо в Полтаву?" І я із задоволенням говорю їм: "Так",- сподіваючись, що подібна екскурсія дасть початок гарній традиції відвідувати дивовижні міста України учнями нашого навчального закладу.